Jak nýtovat měděné nýty

Měděné nýty na kožených výrobcích mají své kouzlo. Pokud si chcete osvojit jejich použití i vy, pusťte si naše nové video a v 7 minutách se dozvíte:

0:23 – jak zvolit správnou velikost nýtů,
1:56 – jak nýtovat a jaké nástroje k nýtování použít,
5:28 – několik užitečných tipů.

Pokračování textu Jak nýtovat měděné nýty

Jak nýtovat ozdoby do kůže

Nýtovací ozdoby jsou velmi oblíbeným kovovým doplňkem. Dokáží zkrášlit obojky a vodítka pro psy, náramky, kabelky, boty, kožené oblečení, diáře a mnoho dalších výrobků. Pro jejich různorodé tvary a velikosti nebývá jejich nýtování snadné. A protože k tomuto tématu dostáváme spousty dotazů, sepsali jsme pro vás tento článek.

Pokračování textu Jak nýtovat ozdoby do kůže

Průvodce hovězími usněmi I. díl – dělení usní

Hovězí usně patří mezi nejdůležitější a nenahraditelný materiál v sedlářské, brašnářské, galanterní a obuvnické výrobě. Protože se jedná o poměrně rozsáhlé téma, na které dostáváme řadu dotazů, připravili jsme pro vás průvodce hovězími usněmi. Po jeho přečtení budete o usních vědět víc než Tomáš Baťa. V tomto prvním díle se dozvíte informace o výrobě, třídění a využití usní.

Pokračování textu Průvodce hovězími usněmi I. díl – dělení usní

Práce s voděodolnými popruhy

Voděodolné  popruhy jsou vyrobeny ze dvou materiálů. Jádro popruhu tvoří PVC tkanina, na kterou je nanesena vrstva termoplastického polyuretanu (TPU). Kombinace těchto dvou materiálů dodává voděodolným popruhům jedinečné vlastnosti, které můžete využít i vy. Přesvědčte se sami, jak snadno se s nimi pracuje.

Pokračování textu Práce s voděodolnými popruhy

Návod na výrobu provazového vodítka

V dnešním foto-návodu uplatníte všechny dovednosti, které jste se naučili v našich předchozích článcích o polypropylenových lanech. Ukážeme si, jak si snadno, rychle a levně vyrobit provazové vodítko pro vašeho čtyřnohého mazlíčka.

Pokračování textu Návod na výrobu provazového vodítka

Svařování polypropylenových lan horkovzdušnou pistolí

Jak řezat polypropylenová lana a jak je svařovat pájkou jsme už psali. Další zařízení, kterým lze jednoduše svařovat lana, je horkovzdušná pistole. Osvojte si i tento způsob svařování polypropylenových lan.

Pokračování textu Svařování polypropylenových lan horkovzdušnou pistolí

Svařování polypropylenových lan pájkou

Svařování polypropylenových lan pájkou je rychlé, přesné a nenáročné na zařízení. Pájka nám navíc umožňuje udělat bodový, krátký i dlouhý spoj, podle toho, jakou velikost spoje požadujeme. V dnešním návodu se dozvíte, jak na to.

Pokračování textu Svařování polypropylenových lan pájkou

Polypropylenová splétaná lana

Polypropylenová lana jsou oblíbená pro své všestranné použití, cenu, pevnost a barevnost. Lana jsou hojně používaná v kynologie, vodních sportech (pro svou schopnost plavat na hladině), zahradách, vodáctví a jachtingu. Vyrábí se z nich také prolézací a ochranné sítě.

Pokračování textu Polypropylenová splétaná lana

Jak vyrobit obojek pro psa

U sedlářských výrobků jako jsou postroje, vodítka, obojky nebo ohlávky pro koně lze useň nahradit polypropylenovým popruhem. V dnešním foto návodě jsme si pro vás přípravili postup výroby obojku bez šití s využitím polypropylenového popruhu, nýtů a hrotové pájky.

Pokračování textu Jak vyrobit obojek pro psa